Είναι ψηλά ο ουρανός:
των βλασταριών οι άκρες
δεν έχουν ν’ ακουμπήσουν.

Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω γιατρός ή παλαιοντολόγος. Το πρώτο είναι αναμενόμενη απάντηση μαζί με το ποδοσφαιριστής για ένα αγόρι. Το δεύτερο είναι θέμα προς διερεύνηση. Ο χρόνος κυλούσε μέχρι που βρέθηκαν όλα εκείνα τα εμπόδια στη λαμπρή καριέρα μου ως παλαιοντολόγος, γεμάτη ανακαλύψεις και ταξίδια σε μέρη που περπάτησαν μόνο εξαφανισμένοι πια οργανισμοί, όταν άκουσα το «Τι λες παιδί μου; Τι θα κάνεις αν γίνεις παλαιοντολόγος; Εδώ οι αρχαιολόγοι στην Ελλάδα δεν κάνουν τίποτα…». Είναι ο βιοπορισμός ένα θεριό που δε μπορείς να αγνοήσεις.

Τα χρόνια κύλησαν, μαζί με το νερό κάτω από τις γέφυρες και αποφάσεις πάρθηκαν, έπεσαν στο κενό ή απλά λησμονήθηκαν. Μια από αυτές ήταν να καταφέρω κάποτε να γίνω πιλότος. Όλη μας τη ζωή μας λένε τι μπορούμε να γίνουμε και τι όχι. Το δέχομαι ως ένα σημείο προς αποφυγή της κακοτοπιάς που περιλαμβάνει η διαβίωση ωστόσο, η πείρα δε σου δείχνει μόνο αυτό. Βασική λειτουργία της είναι να σε οδηγεί μέσω διαφορετικού δρόμου στον τελικό σου στόχο.

to aru hikushi e no tsuioku

«Πιλότος;»

Ναι πιλότος θέλησε να γίνει ο Charles, όταν το μόνο που αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του ήταν ο χλευασμός και η κακοποίηση από τους ανθρώπους γιατί έτυχε ο πατέρας του να είναι Lavammian αλλά η μητέρα του Amatsukami. Οι αυτοκρατορίες Lavame και Amatsukami είναι προαιώνιοι και ορκισμένοι εχθροί και βρίσκονται συνεχώς σε πόλεμο. Ο Charles ως πιόνι της σκακιέρας αυτής συμμετέχει ενεργά. Όμως δεν είναι καθαρός Lavammian κι έτσι παίρνει μέρος ως μισθοφόρος στην πολεμική αεροπορία.

Ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι τη στιγμή που ανατίθεται στον Charles μια σχεδόν ακατόρθωτη αποστολή.

Η ζωή μας κρίνεται από χιλιάδες μικρές παραμέτρους. Είναι μια διαρκής μάχη που δίνουμε με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αντιμετωπίζουμε τα «όχι», τα «δε μπορείς» και τους χαρακτηρισμούς διαρκώς. Όμως εκεί πάνω, στον αέρα, δεν υπάρχουν κάστες, φυλές ή κοινωνικά στάτους η άλλες ανισότητες…

Στη ζωή, σε αυτό το τεράστιο πεδίο μάχης, είμαστε όλοι ίσοι, ούτε ημίαιμοι, ούτε χαμηλής καταγωγής, ούτε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από τους άλλους ανθρώπους.

To Aru Hikūshi e no Tsuioku του Koroku Inumura.