Συγχωροχάρτι

Κανένας δε συγχωρεί. Κανένας δε συγχωρεί ούτε θνητός, μα ούτε και άγιος. Το ψέμα αυτού που συγχώρεσε , δε συγχωρείται. Η ηρεμία αυτού που συγχωρέθηκε, δε συγχωρείται. Τίποτα δε συγχωρείται παρά μόνο δυο άνθρωποι που χωρούν στον ίδιο τόπο.  Οι άνθρωποι που δε βρίσκουν τον τρόπο να χωρέσουν, δε συγχωρούνται.  Τίποτα δε συγχωρείται παρά μόνο εκείνο που βρίσκει τον τρόπο να χωρά και να πορεύει.

Καμιά συγγνώμη δεν ακούγεται. Καμιά συγγνώμη δε λέγεται ή γράφεται. Όσα λάθη σβήστηκαν, σβήστηκαν από τα σωστά που τα ακολούθησαν. Στο συγχωροχάρτι, το χαρτί δεν κατάφερε να συγχωρέσει το μελάνι που το λέρωσε. Το συγχωροχάρτι , δε γράφτηκε, δεν κατάφερε να το πιάσει στα χέρια του κάποιος.

Το λάθος που εξομολογήθηκες, δεν έσβησε. Το ψέμα που είπες , δεν έγινε αλήθεια. Αυτό που φαγώθηκε ολόκληρο, δε μοιράστηκε στα δυο. Η ειλικρίνεια που σε διακατέχει, δε σε κάνει αληθινό.

Όλα χρεώνονται. Αυτά που κάνεις και αυτά που δεν έκανες. Αν χρεοκοπήσεις , οι περισσότεροι δε θα πιστέψουν ,ότι μπορείς να δώσεις. Κάποτε κοστίζεις και άλλοτε αξίζεις. Προσπαθώντας για την αξία, το κόστος μηδενίζεται. Η αξία προσθαφαιρείται μέχρι να γίνει αντικειμενική με κριτή, το χρόνο. Καμιά προειδοποίηση, κανένα ανεξήγητο φαινόμενο , καμιά ύστατη στιγμή δε θα ναι ‘αυτή που θα κρίνει αν συγχωρείσαι ή όχι. Όλα θα κριθούν τώρα. Θα κρίνεται κάθε στιγμή που θα νιώθεις ότι χωράς ή όχι σε αυτόν τον τόπο.

 

Pic By Καλλιρρόη Κατσαφάνα