Αλλαγή Καιρού

1557502_600717856669676_1654461742_n (1)

Οι πρώτες αλλαγές δε θα έρθουν με την αλλαγή του καιρού. Οι αλλαγές δε γίνεται πια να είναι οι πρώτες. Στις αλυσίδες κανείς δεν πρόσεξε την αρχή και το τέλος, κοίταξε το δέσμιο , αναζήτησε το λόγο, σκέφτηκε τρόπο απελευθέρωσης. Λοιπόν, οι αλλαγές δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος. Αφού δεν έχουν , μην αναζητάς να βρεις τη θέση σου σε αυτές, να δεις αν άργησες, αν ήρθες πιο νωρίς ή αν είσαι στην ώρα σου. Ο καιρός αλλάζει. Ο χειμώνας έσπασε , η άνοιξη κολλά ανάμεσα στα παράθυρα, στα χέρια, στο στόμα, στο σώμα. Περάσαμε το φθινόπωρο μαζί, θα περιμένουμε το καλοκαίρι αντάμα.

Έτσι γίνεται και έτσι εύχομαι να είναι. Διεκδικώ από κορίτσι το λιώσιμο του πάγου. Διεκδικώ το δικαίωμα να μεγαλώνει η μέρα. Διεκδικώ το δικαίωμα να βλέπω τα άνθη , να γίνονται καρποί . Διεκδικώ το δικαίωμα μιας άδειας μέρας , όσο και το δικαίωμα μιας γεμάτης. Διεκδικώ το δικαίωμα να μπορώ να λέω ιστορίες για πράγματα που υπάρχουν τη μέρα και τα βράδια παραμύθια για όσα χάθηκαν και θέλω να βρεθούν. Διεκδικώ το δικαίωμα του λάθους  και το βουτώ στην τέλεια θάλασσα που πνίγονται , όσοι τολμούν να θέλουν να της μοιάσουν. Διεκδικώ το δικαίωμα να απαντώ στη μοναξιά της ύπαρξης , ενώ σου κάνω παρέα. Διεκδικώ τη στάση στην αέναη τρεχάλα, που με περνά για πρωινό αργόσχολο.  Διεκδικώ το δικαίωμα να σε δω εσένα γέρο και εκείνη τη φίλη μας γριά. Θέλω να πιάσω τα χέρια μου ροζιασμένα. να δω τις φλέβες μου να διαμαρτύρονται για το αίμα που δε λέει να αλλάξει φορά. Θέλω να είμαι εκεί και να προλάβω τη δυσκολία του να είσαι μεγάλος. Διεκδικώ το δικαίωμα όταν θα είμαι αρκετή για το θάνατο , να είμαι μεγάλη για τη ζωή.

Τώρα διεκδικώ και εκτελώ τις υποχρεώσεις μου κατά γράμμα. Κολλώ υπενθυμίσεις σε πολύχρωμα χαρτιά σε οθόνες. Ήχοι ακούγονται και χλευάζουν τη μνήμη που ξαποσταίνει από τον καθημερινό της δρόμο. Τώρα διεκδικώ και είμαι στην ώρα μου, εκτελώ εντολές, επιδιώκω την τελειότητα, παρατηρώ διάφορα και όποτε ανοίξω το στόμα μιλώ για τον καιρό που αλλάζει. Έχω υποχρεώσεις και χρεώνομαι από αυτές πολλές φορές με υποταγή. Η ετυμολογία είναι σχετική , όταν τα λόγια δεν είναι τόσο έτοιμα, όσο είναι ο λόγος που αποφασίζεις να πεις κάτι. Έχουμε υποχρεώσεις πολλές , διάφορες, καθημερινές. Στις ευθύνες, δε γύρισα την πλάτη. Δε φοβήθηκα το βάρος τους. Διεκδικώ να έχω δικαιώματα , όσο και υποχρεώσεις. Εγώ διεκδικώ και υποχρεούμαι και ο κόσμος φαίνεται να αλλάζει καιρούς. Τώρα μπήκε η άνοιξη και εγώ διεκδικώ και υποχρεούμαι και εύχομαι ο κόσμος να αλλάξει εποχή , να μου δώσει το δικαίωμα να νιώθω χρέος απέναντι του και όχι χρέωση για όσα όνειρα κάνω.

 

Pic By Καλλιρρόη Κατσαφάνα