Το ”Χαστουκόδεντρο”- [Ξανα]διαβάζοντας την ιστορία & τη λογοτεχνία

Το βιβλιοπωλείο ”Επί λέξει” καλύπτει συνολική επιφάνεια 150 τετραγωνικών μέτρων αποτελείται από δύο επίπεδα, έχει μοντέρνα αισθητική και δημιουργεί μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους φίλους του βιβλίου.

Η είσοδος του είναι χώρος ανάγνωσης, τα σκαλιά που ενώνουν τα δυο επίπεδα λειτουργούν σαν μικρό αμφιθέατρο και στον επάνω χώρο, ανάμεσα σε ράφια γεμάτα βιβλία, υπάρχει σαλόνι για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν. Παρά το…νεαρό της ηλικίας του το «Επι λέξει» ήδη έχει φιλοξενήσει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Ευκαιρία για να γνωρίσετε αυτό το ”καταφύγιο” στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί η επερχόμενη εκδήλωση «Χαστουκόδεντρο» / «Πεδία Μάχης Αφύλακτα», με άλλα λόγια, μια συζήτηση για το (ξανα)διάβασμα της Ιστορίας. Μια συζήτηση για τη λογοτεχνία σήμερα.

Στη διάρκεια του event της Τρίτης θα προβληθούν και δύο βίντεο σχετικά με το «Χαστουκόδεντρο»: To ένα αφορά τη σχέση Ιστορίας και μυθιστορίας, με «παράδειγμα» ένα ντοκουμέντο της αγγλικής Pathè από τα επίκαιρα του BBC της εποχής, ενώ το άλλο επιχειρεί να διαβάσει μέσα από την παρατιθέμενη μουσική την έννοια του θανάτου στο «Χαστουκόδεντρο».

 

 

Συζητούν οι :Γιώργος Κόκκινος, καθηγητής Ιστορίας & Διδακτικής της Ιστορίας (Παν/μιο Αιγαίου) και Έφη Γιαννοπούλου, μεταφράστρια και δημοσιογράφος (περιοδικό «UNFOLLOW») με τον συγγραφέα Άρη Μαραγκόπουλο.

 

ΠΟΥ , ΠΟΤΕ & ΠΟΣΟ

Βιβλιοπωλείο ”Επί Λέξει”// Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα

10 Ιουνίου// 7:45

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Pic By Αλέξανδρος Ακριβός